VERKOOPVOORWAARDEN

LEVERING EN RETOUR

Het atelier behoudt volledig eigendom van de producten tot volledige betaling is verkregen. 

Het is mogelijk om uw bestelling te annuleren als deze niet is verzonden. Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Als uw bestelling is verzonden, moet u de producten retourneren om een ​​terugbetaling te ontvangen. Leveringskosten worden niet terugbetaald.

Het is niet mogelijk om uw bestelling te wijzigen nadat deze is verzonden. Dit omvat ook het wijzigen van de maat of kleur van een product, het verwijderen van een artikel, het wijzigen van het afleveradres of de betalingsmethode.

Op maat gemaakte items kunnen niet worden geretourneerd. 

Uw bestelling wordt na betaling binnen de 1-5 werkdagen verzonden. 

RETOURBELEID

We willen dat al onze klanten producten van hoge kwaliteit ontvangen. Als er iets mis is met het product dat je hebt ontvangen of als je bezorging niet identiek is aan je bestelling (verkeerd product of als een product ontbreekt), neem dan contact op met onze klantenservice.

Als u ons een mail stuurt, vermeld dan zo veel mogelijk details inclusief uw ordernummer en een foto als er iets mis is met een van de producten.

Als u niet helemaal tevreden bent met uw product, stuurt u het ongebruikte product (en) binnen 14 dagen na ontvangst terug in de originele, ongebroken verpakking voor terugbetaling.

Wanneer we het product ontvangen, betalen we de waarde van het gekochte product terug, maar niet de oorspronkelijke verzendkosten.

Alle producten moeten worden geretourneerd in hun originele verpakking met alle bijgevoegde documentatie en de verpakking en het product mogen niet worden beschadigd, anders is restitutie niet mogelijk.

Verzending en verzendkosten zijn voor uw eigen rekening.

De goederen zijn uw verantwoordelijkheid totdat ze ons magazijn bereiken. Zorg ervoor dat u de retourzending veilig verpakt om schade aan de producten of dozen te voorkomen.

HOE EEN PRODUCT RETOURNEREN

Houd er rekening mee dat het bij het retourneren van een product het erg belangrijk is om zowel het ordernummer als je naam en adres te vermelden. Zonder deze gegevens kunnen we uw terugbetaling niet verwerken.

Bovendien is een gedetailleerde beschrijving van het probleem nodig als u een klacht heeft. Wanneer u een klacht heeft en deze na overleg met de klantendienst mag worden teruggestuurd, kan u ook het bewijs van verzendkosten inleveren voor een terugbetaling van verzending.

Ons retouradres is:

Deniz Kaya

Boeketstraat 21

3630 Lanaken 

België

Het kan tot 14 dagen duren voordat wij uw retour hebben ontvangen, afhankelijk van de postdienst die u gebruikt en het land waaruit u verstuurt. Zodra we de geretourneerde producten hebben ontvangen, zullen we deze inspecteren en de terugbetaling binnen 48 uur verwerken.